Die prys vir Roem deur Driekie Grobler

Droom ons almal nie maar van kleins af om eendag beroemd en ryk te wees nie? Om geken te wees as iemand wat uitmuntend presteer in dit wat ons doen? Heel bo aan die suksesleer te wees. Met selfvertroue ‘n taak aan te pak en te weet dit gaan suksesvol wees? Te kan doen wat ons wil, wanneer ons wil en te gaan waar ons wil sonder bekommernis oor finansies of té harde werk.

Waar kom daardie begeerte dan vandaan? Meeste van ons behaal nooit daardie status of gemak van kommerlose dae in ons lewe, of selfs daardie roem waarna ons strewe nie.

Die media is die grootste bron van begeerte wek by die mens. Ons koop tydskrifte, kyk na rolprente en sien op TV hoe glansryk die bekendes, vernames en rykes  lewe. Hoe suksesvol mede-skrywers & digters is. Ons sien dus net die eindresultaat (of buitekant) van iets wat dalk lank gelede begin en ‘n groot prys langs die pad gevra het.

Nou onlangs, sien ek ‘n foto op facebook van twee paar voete. Die een paar in sagte sy balletskoene, en die ander sonder die skoene, vol knobbelrige tone en eelte, rooi geskaaf van jare se dans. Die prys wat ‘n ballerina moet betaal vir die glorie en glansryke bewegings en salige voorkoms. Agter daardie droombeeld lê baie ure se bloedsweet, opofferings, pyn en lyding. Seer voete wat mettertyd heeltemal misvorm word.

Nou wonder ek: Sal ons nog so gretig ander se sukses begeer as ons weet wat die prys daarvoor is?

Ek twyfel sterk. Want sien, baie van ons is nie bereid om sulke opofferings te maak nie. Ons is dalk waar ons is in die lewe omdat ons bang is om te waag. Bang om té veel moeite te doen. Bang ons misluk of ons word teleurgestel. Ons bly dus maar aan die veilige kant waar die lewe nie té veel van ons vra of verwag nie.

Vir dié wat wel waag om uit hul “comfort zone” te beweeg, hard te werk, vas te byt en deur te druk, ten spyte van – is die vrug van sukses soet en sappig.

Driekie Grobler

Logo finaal

One thought on “Die prys vir Roem deur Driekie Grobler

Lewer kommentaar