Hannes laat ons dink

Hoe voel julle hieroor?
Skryf is harde werk. Dit word gebore soos ‘n nuut gebraakte land. Dan kom die saadbed voorbereiding (Sonder die regte voorbereiding kan geen saad tot sy volle reg kom nie), planttyd en daarna water, kunsmis, onkruidbeheer ens
Dan eers oestyd!
Nou ja so gesê, moet ons ook die punt verstaan dat 95% van ons as skrywers nooit die eer sal hê om finansieel onafhanklik met skryf alleen sal word nie.
Die groot vraag dan nou is die volgende: Behalwe vir die lekker van skryf moet daar tog ‘n vreugdevolle uiteinde wees… dan nie?
Skielik tol die vraag, of jy nie tyd mors en tyd wat so kosbaar is op die verkeerde manier spandeer nie.
In ons lewens is die pynlike waarheid soos ‘n voorhamer vir ‘n vark op slag dag.
Kennelik bring elke dag die woorde van ou skrywers, dat ‘n mens jou skryfwerk net as ‘n liefde moet sien, ‘n stokperdjie as ek dit so mag noem.
Tyd is egter ‘n vieslike ding en elke dag se ploeg om te oorleef maak die stil tye amper onbereikbaar. Nou moet ek myself die vraag af vra: Gaan ek my tyd spandeer aan iets wat nooit my maag sal vul nie of moet ek iets kry wat die tong benat en maag vol maak?

Lewer kommentaar