Digwenk

Om ‘n gedig te skryf, is om die vensters van jou siel oop te maak. Jou sintuie word ingespan om alles wat om jou gebeur te memoriseer. ‘n Goeie digter bemeester die kuns om daardie “opgegaarde kennis” so treffend moontlik te verwoord, dat ander ‘n (duidelike) beeld kan vorm en ‘n indiepte kyk kan kry in sy/haar siel. Daar is ‘n magdom woorde waarin jy jou belewenisse kan beskryf, maar om die “regte” woorde te kies, kos oefening, nabetragting en goeie navorsing. Wenk: Hou altyd ‘n boek en pen naby sodat jy woorde wat in jou opkom kan neerskryf. Skryf ook oulike sêgoed wat jy hoor neer, mooi uitdrukkings en beskrywings. Maak dus jou eie woordeboek van woorde wat jy in jou gedigte kan gebruik. Die nuwe tendens is ook om so kreatief moontlik te wees en nuwe “beskrywende” woorde te skep. Ons taal verleen hom beslis aan nuutskeppende woorde.

#myAfrikaans

Ek is ‘n Ambasadeur vir Afrikaans.com en ons promofeer ons taal op hierdie wyse. Baie dankie en heerlike naweek (ek sal probeer om elke Vrydag ‘n wenk te kom plaas. Driekie Grobler

Lewer kommentaar