Digwenk vir die week

Skryf- en veral digkuns is ‘n proses. ‘n Ontdekkingsreis waar mens begin met ‘n gedagte of woorde wat in jou denke ontwaak. Wanneer jy begin herkou aan die woorde (dit oor en oor herhaal) begin dit soos suurdeeg ontwikkel. Dit neem toe in volume en daar kom woorde en gedagtes toenemend by. Skryf al hierdie woorde en gedagtes soos dit opkom in jou neer (die kans dat jy alles gaan onthou, is uiters skraal). Wanneer jy genoeg gedagtes neergeskryf het, begin jou gedig rofwerk gestalte aanneem. Skryf eers alles neer soos dit in jou kop kom, al maak dit nie sin of rym dit nie. Sodra jy alles neergeskryf het, kan jy begin vorm gee aan jou gedig.
Wenk: Skryf elke oggend alles neer wat in jou kop kom, jy weet nooit wanneer jy dit kan gebruik of iets skeppend daarvan kan maak nie. Dit is ook goed om skryffiks te bly.

Lewer kommentaar