En die wenner is…

WENNER!!! Die wenner van die Heidi Uitdaging. Onthou dat julle by die reesl hou wat gestel word:
Ek het die uitdaging so gestel:
Skryfuitdaging 7. Sluitingsdatum 30 Junie. Skryf n storie oor n dag in die lewe van Heidi en haar oupa in nie meer as 500 woorde nie. Hierdie Lyk vir my soos die plek waar hulle gebly het. Merk jou inskrywing: Heidi Uitdaging. Die wenner kry n geskenkie van Switserland af. Plaas op die blad en e pos n.a. elsabedebeer8@gmail.com

En die wenner is:.... Riana Barnard Matthee.

Inboks vir my jou posadres en ek stuur vir jou die geskenkie wat ek van Switzerland af gebring het:

SKRYFUITDAGING 7

HEIDI UITDAGING (681 woorde)

Die sneeu lê weer dik en skitterwit op die Alpe vanoggend. Oupa Alm U het die kaggel al van donker gestook en die koolstoof kreun ook al van ligdag af. Heidi kom vandag!!. Sy pragtige Heidi kom weer vir ‘n week by hom kuier. Hy is dankbaar dat hy nog in die lewe is en dat kleine Heidi nogsteeds sy lewe met vreugde vul. Daar het al soveel dinge verander hier in Frankfort. Heidi is noual ‘n jonge dame en reis die wêreld vol. Sy het ‘n skryfster geword en skryf stories oor al die plekke wat sy reg oor die wêreld besoek. Hy verjaar môre en daarom die feesmaal wat hy vir hulle berei. Die brode is al uit die oond en in die linnelappe toegedraai. Heidi sal netnou weer ‘n lekker dik sny warm brood en botter kan eet, net soos sy as klein dogtertjie gedoen het. Hy hoor die bokke en Peter se geroep en fluit en sit solank die blikbeker reg om vir hom ‘n warm beker koffie te gee. Hy kom vandag bietjie vroeër met die bokke van die berg af om vir Heidi in Frankfort te gaan haal. Sy sal eers van die stasie na Klara toe gaan en daar vir Peter wag. Ai die storie van Peter en Heidi en die pragtige Klara is so hartseer. Heidi is lief vir Peter soos wat sy al die jare vir haar kindervriend was maar Peter, ja Peter het baie dieper gevoelens vir Heidi. Hy het haar lief maar sy lag dit net altyd weg. Heidi se soeke na avontuur en nuwe stories is nog te sterk en daarom besef sy nog nie die erns van Peter se liefde nie. Klara het weer op haar beurt vir Peter innig lief. Sy het een dag aan hom gesê dat sy nooit sal trou as dit nie met Peter is nie. As die liefde tog nie verwydering bring tussen die drie jare lange vriende nie. Hy bid maar vir die drie kinders. Sy tyd is ook nie meer baie nie en wil net die bietjie tyd wat oor is geniet met sy geliefde Heidi. Hy is môre al 97 jaar oud en wil die dag spesiaal lekker maak vir die drie kinders want Klara kom ook elke jaar sy verjaarsdag saam vier. Dit is al amper vieruur en hulle sal nou enige oomblik hier wees…dan hoor hy dit. “Oupa!, oupa! My liewe dierbare oupa! Ek is hier oupa”. Sy klink nog net soos die klein dogterjie van ouds. “Heidi!!! Heidi my kind kom hier tot in my arms dat ek jou kan voel en weet jy is rêrig hier by my. Ek is rêrig hier by oupa. O ek is so bly en opgewonde oupa. Kom laat ons binnegaan uit die snerpende koue wind”. Peter kom aan met al haar bagasie. “Dit lyk mos vir my jy kom vir altyd terug as ek na die klomp bagasie kyk Heidi, spot Peter.” “Miskien, miskien nie”, speel Heidi saam.
Later, nadat sy lekker ingenestel is en die aandskottelgoed klaar gewas is, wat vanaand uit haar gunsteling warm brood en melkkos met baie kaneelsuiker bestaan het, gaan staan sy by Peter. “Liefste Peter en my liefste, liefste oupa, ons het vroeër sommer so ligweg daaroor gespot maar Peter voor al die mense môre hier is vir oupa se verjaarsdag en terwyl dit net ons drie hier bymekaar is wil ek graag vir jou sê, ja, ja Peter ek sal met jou trou. Ek wil nie weer van jou en oupa en die bokke af weggaan nie. Ek wil hê ons moet weer vir ons ‘n Josef kry en dan bly ons almal vir altyd hier saam. Jou bokboerdery het so groot uitgebrei en ek sal van hier af my stories skryf. Liefdesverhale hierdie keer”. “Heidi!!!!! Skree oupa en Peter amper saam. Is jy ernstig, bedoel jy wat jy sê?. Gaan jy rêrig nooit weer weg nie?”. Oupa Alm U staan op en met trane wat in sy spierwit baard afloop wens hy ons geluk. My wens is vervul en my gebede verhoor. Nou sal ek aanhou bid dat Klara ook ‘n jongman sal ontmoet vir wie sy lief sal word. “Nouja kinders môre is ‘n besige dag. Kuier julle nog maar lekker. Ek gaan nou inkruip”. “Nag oupa, my liefste oupa.
” Nag Peter, nag my dierbare klein Heidi”

Riana Barnard Matthee

 

One thought on “En die wenner is…

  1. Ronel says:

    Riana, dit is so pragtig! Baie geluk en ek is sommer jaloers op jou geskenk – ek is seker dit gaan sjokolade wees!!! x

Lewer kommentaar