Ontmoet die skrywer van Moord Oord

“Nadat ek “Afgehandel” gelees het, was Juanita se nuwe boek, Moord Oord ‘n maklike keuse en weereens was ek nie terleurgestel nie. Wat ‘n fantastiese boek, Van die begin van die boek af is die bekendmaking met elke karakter van so aard dat mens voel dat hulle ou kennisse is. Die Beskrywing van die omgewing by Maison de Beauté, neem mens in vervoering, na ‘n ander wereld, amper asof jy self daar was en selfs die pad na die stalle ken. Tot Lana en Valentin se huis is ‘n ingemesselde prentjie. Die mengelmoes van karakters is ongelooflik, en tog word hierdie so anders op soveel maniere, groepie almal verbind deur die onvoorspelbare nagmerrie wat om hulle plaasvind. Partykeer wil mens soos met ‘n goeie riller fliek, vir die karakters skree!. Die tweestryd in die moordenaar se kop……ongelooflike vertelling.. Hierdie boek kon ek nie neersit nie…ek moes net weet.
Juanita, hou aan betower, ek sien uit na die volgende een.”

Wanneer jy sulke goeie terugvoer oor ‘n boek lees, dan kan jy nie help as om te wonder wie die skepper van sulke stories is nie. Ons gesels met Juanita Swart oor wie sy is en waar haar stories vandaan kom.

15350458_853427684799079_7311138803150042008_n.jpg

Wie is jy en waar vandaan  kom jy?

Ek is ‘n ma van ‘n pragtige dogter . Ek werk voltyds en skryf deeltyds.

Ek het groot geword in Pretoria en nadat ek so ruk aan die Natalse kus gewoon het, my weer in Pretoria kom vestig.

Wanneer het jy begin skryf en hoekom?

Ek het al vandat ek baie klein is geskryf. Vakansies het ek en my sussie mekaar uitgedaag met titels en dan na die tyd ons stories vergelyk. Later het ek vir die skool met spesiale geleenthede (Boomplantdag, Republiekdag ensovoorts) ook gedigte geskryf. My eerste publikasie was “Vrees” wat ek in Standerd 8 geskryf het , dis latere jare in die “Poetry institute of Africa”se bundle “Different Horizons”gepubliseer.

Wat het jy geskryf wat ons kan lees?

Ek het “Afgehandel” in 2013 gepubliseer en “Moord Oord”in 2016.15419802_859450377530143_7995486681498938250_o.jpg

Waaroor gaan jou boek/stories en waar kan ons dit kry om te lees?

Afgehandel gaan oor Belinda wat ‘n middeljarige maatskaplike werker is, wie se demone uit haar verlede weer opduik wanneer sy ‘n berig op die radio hoor van ‘n geliefde onderwyser wat vermoor is. Wanneer sy die huis gaan besoek van een van haar pasiente neem een van hierdie demone in haar oor en verander haar lewe onherroeplik.

Moord Oord gaan oor Simoné Barnard wat gekeur word om by die welbekende Maison de Beauté te gaan studeer. Vir haar is dit ‘n welkome uitkoms van haar ouerhuis en sy pak die jaar aan met vooruitsigte van vryheid, deels om haar eie mens te word, maar ook om haar droom te verwesenlik om mense “mooi” te maak.

Sy ontmoet vir Andrea, Una, Logan en Heinrich en ‘n vriensdkapsband begin tussen hulle vorm. Die eienaars, Lana en Valentin asook die mentors by Die Oord (Dr Heleen van Dalen, Johannes Riekert, Ishita Kapoor en Kuma Minami) speel ‘n rol in die vorming van die studente asook die werkers by Die Oord.

Dit is egter na die twee weke induksie program wat dinge lelik begin skeef loop met die ontdekking van ‘n lyk en dan…. dan word mense een vir een vermoor by Maison de Beauté……

My boeke is op Smaswords beskikbaar https://www.smashwords.com/books/search?query=Juanita+Swart

of deur kontak te maak met my op my Facebook blad

https://www.facebook.com/juanitaswartskrywer/?ref=bookmarks

Wat is jou groot droom?

My groot droom is (seker soos alle skrywers s’n is) om voltyds te kan skryf. Om mense te inspirEer, bang te maak en te laat dink!

Wie of wat inspireer jou?

Inspirasie kom na my toe op verskillende maniere en om my op verskillende maniere te inspireer.

As ek ‘n mooi gedig lees, ‘n mooi liedjie hoor of ‘n goeie storie lees inspireer dit my om te skryf.

As ek na mense se stories luister wat deur moeilike dinge in die lewe moes veg en steeds bo uitgekom het, inspireer dit my om aan te hou probeer

As ek na my dogter kyk en besef wat ek en sy al oorwin het, inspireer dit my om my alles aan te hou gee.

Behalwe vir skryf, watter ander belangstellings het jy?

Ek hou daarvan om te lees oor misdade (opgelos of onopgelos). Dis vir my fasinerend wat in mense se koppe aangaan en hoekom mense sekere besluite neem. Dit gee my ook idees vir my stories.

Ek hou ook van fotografie en veral om vreemde goed af te neem (soos ou , stukkende poppe)

Gunsteling boek en skrywer en hoekom?

Natuurlik enigeiets wat Deon Meyer skryf

Watter plek sal jy nog wil besoek of selfs gaan bly?

Ek sal graag Mexiko wil besoek. Daar is ‘n plek in Mexiko, Doll Island, wat ek baie graag sal wil beleef . Ek sal ook graag na Griekeland en China wil gaan. Van die drie sal ek in Griekeland wil bly

Waar en wanneer skryf jy die beste?

Ek maak spesifieke tye om stories te skryf. As ek BAIE hartseer is dig ek goed.

Ek se altyd , my stories kom uit my kop uit en my gedigte uit my hart.

As jy môre die lotto wen, wat sal jy doen?

mmmmmm…. Ek sal nie ophou werk nie, ek sal seker halfdag werk en die ander helfte van die dag skryf 😊

Watter belangrike lewensles(se) pas jy in jou lewe toe?

As jy nog nie self daardeur is nie, moenie oordeel nie

Wat laat jou lekker lag en wat maak jou ongelukkig?

Kinders laat my lekker lag , ek hou van hulle energie en die goed wat hulle kwyt raak.

Oneerlikheid  maak my baie ongelukkig

Het jy enige raad vir ongepubliseerde skrywers?

Ek dink al wat ek kan sê is om nooit op te gee nie, hard te werk en nie alles te ernstig op te vat wat mense vir jou sê nie 🙂

Dis nou nie baie profound nie, maar dis uit my hart uit.

 

2 thoughts on “Ontmoet die skrywer van Moord Oord

Lewer kommentaar