Ontmoet die wondervrou agter INK

untitled8.png

Wie is Anzé Bezuidenhout?

Ek is eintlik ‘n introvert wat nie graag oor myself gesels nie, dus is dit baie moeilik om iets oor myself te sê.

Ek is ’n plaasvrou met ’n groot liefde vir die Bosveld, maar ook ’n entrepreneur wat my eie padstal / kunswinkel (IetsiVanAls curios & biltong) bestuur en waarop ek geweldig trots is. Dáár omring ek my met mooi goed en mooi mense en dit maak my baie gelukkig. Ek het grootgeword op ’n plaas in Marble Hall-distrik, en later  gematrikuleer aan Hoërskool Piet Potgieter in die voormalige Potgietersrus. Deesdae woon ek en my man Willie op ’n plaas op die Springbokvlakte, naby Modimolle(Nylstroom).  Ons is al 34 jaar getroud en ons het drie dogters en vyf kleinkinders. My gesin is my rots en steunpilaar en hulle maak my lewe propvol mooi dinge. My woorde op papier is my asem en daarsonder sal my siel sterf. Deur my emosies in gedigte vas te vang is my manier om uiting te gee aan dit hier diep binne my (Veral omdat ek so n groot introvert is)

 

Ek het ’n webtuiste www.ink.org.za geskep waar ek aan enigeen met ‘n besonderse liefde vir Afrikaans die geleentheid bied om hul liefde vir die taal uit te leef in gedigte, rubrieke, verhale en ook musiek en liriek. www.ink.org.za, is ’n waardevolle bymekaarkomplek vir enigeen wat in Afrikaans wil skep. Dit is interaktief en enige digter, skrywer of liriekskrywer kan hieraan deelneem. Op die webtuiste is daar ook maandelikse kompetisies. Die webtuiste het ook ’n biblioteek en ’n afdeling wat opleiding verskaf. Daar kan enigeen wat geregistreer het kom leer en die werk van ou en nuwe meesters lees. Ek glo vas aan die stelling dat kennis mag is en daarom deel die webtuiste dit gratis met enigeen wat geregistreer het. My liefde vir Afrikaans is my enigste vergoeding vir hierdie wonderlike hulpmiddel vir ander skrywers, digters en lesers.

 

Wat het jy geskryf wat ons kan lees?

Ek is ‘n digter wat my diepste emosies oor elke denkbare gedagte op papier neerpen, dit is my manier om perspektief van die lewe te kry. Ek het tans 7 digbundels in die mark

1.      Gebroke harts gebedeuntitled3

2.      Ek (en jy) is susters van Eva – Bybelsevroue in n neutedop)untitled2

3.      By die voete van my Skepperuntitled

4.      Met my woorde as verfkwasuntitled4

5.      Revolusie in purperuntitled5

6.      Woorde is my asemuntitled7

7.      Wasem woorde uit my hartuntitled6

 

 

Waaroor gaan jou boek en waar kan ons dit kry om te lees?

1.      Gebroke harts gebede is n bundel waar ek al die seer in my lewe vasgepen het sodat ek kon aanbeweeg.

2.      Ek (en jy is susers van Eva is n bundel wat handel oor die lewens van die 43 vroue wat in die Bybel genoem word met Skrif verwysings.

3.      By die voete van my Skepper is n Geestelike bundel.

4.      Met my woorde as verfkwas is liefdes gedigte

5.      Revolusie in purper is n mengelmoes gedigte oor alles in die lewe

6.      Woorde is my asem is liefdes gedigte.

7.      Wasem woorde uit my hart is n natuur bundel.

Alle bundels kan direk van my verkry word anzebez@gmail.com teen R200 wat posgeld insluit. Bundels kan ook vanaf Malherbe uitgewers aangekoop word http://www.malherbe-uitgewers.slimlifedevelopment.co.za/

 

 

Waar het die idee vir jou storie vandaan gekom?

Solank as wat ek kan onthou is woorde my asem en sonder dit sal my siel sterf, deur my emosies in gedigte vas te vang is my manier om uiting te gee aan dit hier diep binne my (Veral omdat ek so n groot introvert is)

 

Hoe lank het jy aan die boek gewerk?

Ek werk so gemiddeld 6 maande aan ‘n boek

 

Wat is die proses wat ‘n skrywer moet volg om ‘n manuskrip in ‘n gepubliseerde boek te verander?

Heel eerste is dit deursettingsvermoë! Glo in jou drome. Ek het amper 40 jaar gewag voor ek genoeg selfvertroue gehad het om my woorde met die wêreld te deel, en van daar af is dit eenvoudig harde werk. Sodra jy so 120 gedigte gereed het (of 100 langer gedigte) moet jy dit saamvoeg in n word.doc in A5 formaat, dan begin die sif en herskryf, gaan elke gedig deur, lees eers van bo en dan van onder terug, so vang jou oog menige spelfoute. Maak seker jou gedig is woordekonomies en dat dit nie jou leser gaan verveel omdat dit ‘n langdradige geskribbel is nie maw soos die engelse sê.. Kill your darlings

 

 Het jy al ooit “writers block” gehad en hoe breek jy deur dit?

Ja (agv persoonlike omstandighede) vir n volle 3 jaar kon ek geen woorde op papier (of eers in my kop vorm) neerskryf nie, dit was die aakligste tyd in my lewe want alles het in my opgekrop. Ek het die Bybel gevat en al my geliefkoosde stukkies geneem en myself gedwing om ‘n gedig oor elkeen te skryf, party het weke gevat maar ek het myself eenvoudig gedwing om elke dag ten minste ‘n uur daaraan te spandeer, partydae het ek letterlik net gesit en lees met geen woorde om te skryf nie, met tyd het dit begin beter gaan en het my woorde weer begin vloei. Woorde kom tydens so n blok nie sommer net wonderbaarlik weer eendag terug nie, mens moet deur die emosies werk wat jou verhoed om te skryf.

 

Watter raad sal jy vir nuwe skrywers gee?

Glo in jou talent, want dit kom van Bo en glo in jouself! Dan (dit klink soos n cliché) dra ‘n notaboekie saam (of gebruik die notepad op jou selfoon) en skryf gedagtes, partymaal net ‘n woord neer, dalk kan jy dit iewers in ‘n gedig gebruik.

 

As jy ‘n dag saam enige iemand kon spandeer, wie sou dit wees en hoekom?

As dit enigsins moontlik kon wees met Jesus, daar is so baie om te vra en om dankie te sê vir Sy liefde en onuitputlike Genade.

As dit ‘n mens moet wees sou ek by Elizabeth Eybers, Antjie Krog of Ingrid Jonker se voete gaan sit en al hulle kennis indrink ook prober uitvind hoe hulle gevoel en gedink het tydens sekere van hulle gedigte.

untitled9.png

 

 

 

4 thoughts on “Ontmoet die wondervrou agter INK

Lewer kommentaar