Diere

 

Elke liewe mens moet êrens diep binne in hul hart van verstand wel vir diere omgee. Selfs dié wat sê dat hulle lewens-styl nie plek het vir diere-versorging nie.

Kom ons besprek eers allergiëe: een in vyf mense ly aan een of ander allergie. Katte en honde stel ‘n allergie-belaaide proteïn genaamd Fel D (vir katte) en Can F1 (vir honde) vry. Dit gebeur wanneer hulle hulself oor hul pelse lek, en sodra die speeksel droog is, word dit in die lug vrygestel. Mense kan dit inasem, of dit deur hul vel of oë inneem. Vir julle is daar goeie nuus!

Daar is heelwat diere wat glad nie allergiëe veroorsaak nie. Visse, skilpaaie en reptiele het min onderhoud nodig, en hou jou nies op stal.

Daar is ook sekere soorte katte, soos die langhaar Siamees, Die Cornish Rex en Devon Rex, asook die Sphynx (heeltemal haarloos) katte wat geen reaksie ten op sigte van allergiëe toon nie. Hierdie katte skei byna geen Fel D proteïn af nie, en dit is so min dat dit nie mense affekteer nie.

Daar is geen hond wat nié die Can F1 proteïn afskei nie, maar sommige soorte, soos die Portugese Waterhonde, standaard Poedels, Labradoodle (kruising tussen Labrador en Poedel) en honde met krul hare, soos die Bichon Frise, het ‘n baie lae vlak van dié protein.

Studies het bewys dat die versorging van diere terapeuties is vir die homo sapiens. Wie kan dan nou vies bly vir die wederhelf of jou kinders as ‘n nat snoet teen jou been gedruk word vir ‘n vryfie? Of ‘n klein katjie wat soos Tarzan teen jou broekspyp opklouter? Oukei, kom ons vergeet vir ‘n oomblik van die mikroskopies gaatjies wat hul naels in jou vel maak…

Diere verskaf kameraadskap, veral onder sieklike mense en ons ou mense, en meer en meer hospitale laat nou diere toe om by terminaal siek pasiënte in te loer.

Komaan mense, as jy nie reeds genoeg diere het nie, maak jou hart en jou huis oop vir EEN dier wat in ‘n plek soos die DBV of TAG, -om maar twee te noem-, siels-ongelukkig na liefde en ‘n familie verlang.

Sonja Brown

Lewer kommentaar